Du är här

Sven Georén från Diabetesförbundet och Ulla Hellstrand Tang krokar arm med Norrbottens och Västerbottens fotterapeuter.

Krokar arm för bättre fothälsa i Norrbotten

Sven Georén, Diabetesförbundet och Ulla Hellstrand Tang, krokar arm med Norrbotten och Västerbottens fotterapeuter för att tillsammans med politikerna jobba för bättre prevention och vård av fotkomplikation vid diabetes.

Årliga fotkontroller till personer med diabetes.

För personer i riskzonen att utveckla fotsår: a) erbjuda fotvård av fotterapeuter, anställda av, regionen, b) erbjuda ortopedteknisk service, c) samtala om egenvård och ge skoråd samt d) se till att personer med akut fotskada som sår och skelettförändring snabbt kommer till ett multidiscipöinäer fotteam.

Fotmötet på Kyrkmarknaden i Öjebyn, Piteå blev en succé med många besökare som fick se hur en för kontroll går till. Utställare Erimed, demonstrerade skor, inlägg och strumpor.

Piteå bjöd på sommarvärme på Kyrkmarknaden med för alla hantverkare, trubadurer och dansare. Tant Brun, Grön och Gredelin promenerade bland 50-tals mopeder, renkött, getost och tovade ulltofflor.

Solanderföreningen halstrad strömming till hugade matgäster. Strömma gen serverades med tunnbröd och smör.

Information: Vetenskapsmän och upptäckare Sökandet var lärjunge till Linnea och färdades med kapten Kock  på de stora världshaven. Född i Piteå.